Select Page

Nyrekrytering stärker bolaget

Nyrekrytering stärker bolaget

En lyckad värvning av en erfaren projektledare, med en stor erfarenhet av länsvattenfrågor, stärker Swedish Hydro Solutions tillväxtplaner för år 2022.

– Det ger oss kapacitet att expandera verksamheten, säger marknadschefen Anders Lindqvist.

Med det nya året 2022 inleddes även en ny tillväxtfas i Swedish Hydro Solutions. Då började nämligen en nyrekryterad medarbetare på bolaget: Den mycket erfarne projektledaren och miljövetaren Lina Hamel. Hon har under närmare ett och ett halvt decennium arbetat som konsult inom miljökontroll och länsvattenfrågor.

– Vi är väldigt glada för att Lina har börjat hos oss, hon är en väldigt bra rekrytering. Kombinationen av hennes miljökompetens, stora nätverk och projektledarerfarenhet är svårt att få tag på. Det här är en ganska liten bransch och många slåss om att värva personer som henne, säger Anders Lindqvist, medgrundare och marknadschef på Swedish Hydro Solutions.

Den lyckade rekryteringen skapar nya möjligheter för Swedish Hydro Solutions. Nu har bolaget fått den första pusselbiten för sin planerade tillväxt under år 2022, då man tänkt växa med sex personer och expandera främst i Stockholmsområdet, men även i övriga delar av landet.

– Med Lina får vi in ytterligare en projektledare som är erfaren och van vid att hantera komplexa projekt. Det ger oss kapacitet att expandera verksamheten genom att anställa fler juniora servicetekniker, vilket i sin tur gör att vi kan åta oss fler uppdrag i nya marknader och i nya branscher, säger Anders Lindqvist.

Anlitade Swedish Hydro Solutions

Lina Hamel har jobbat som miljökonsult i några av de största infrastrukturprojekten i Västsverige. Med en expertis inom vatten och hydrogeologi har hon en stor vana att jobba med miljölagstiftning, hållbarhetsfrågor och vattenrening. I tidigare projekt har hon arbetat med allt från lokaliseringsutredningar till framtagning av förfrågningsunderlag och miljökontroller under byggnationsskedet.

Lina Hamel, projektledare på Swedish Hydro Solutions

Även om Lina Hamel är nyanställd så har hon en lång relation med Swedish Hydro Solutions – i princip från det att bolaget grundades. Tidigare var hon och Anders Lindqvist kollegor på ett konsultbolag. Och när Swedish Hydro Solutions genomförde sitt allra första projekt år 2016 så var hon miljökonsult för just den entreprenaden. Därefter samarbetade hon i flertalet olika projekt med Swedish Hydro Solutions, vilka var positiva upplevelser.

– När jag som konsult anlitade Swedish Hydro Solutions var jag alltid trygg med att deras teknik skulle klara vattenreningskraven.

– I de projekt vi använde reningstekniker från andra bolag så kunde de inte klara de uppställda kraven. Samtidigt förstod medarbetarna på Swedish Hydro Solutions ens behov som kund, med vikten av en stabil rening så att entreprenören kan lägga maximalt med tid på produktion, säger Lina Hamel.

Från åskådare till deltagare

Efter 13 år i konsultbranschen kände Lina Hamel att tiden var mogen att göra något nytt.

– Under fem år hade jag varit med som åskådare från sidan och sett Swedish Hydro Solutions växa i en marknad som kommer att utvecklas allt mer. Nu var jag sugen på att vara med som deltagare.

Sagt och gjort. Hon kontaktade Anders Lindqvist – och nu är hon en del i ett bolag som jobbar för att förbättra vattenkvaliteten i Europa. Sedan januari 2022 är hon anställd på Swedish Hydro Solutions som projektledare, och utgår från kontoret i Alingsås. Inledningsvis får hon en introduktion till företaget, där hon får en djupare inblick i bolagets arbetsmetoder.

– Jag tycker att det är viktigt att förstå helheten och förstå allas arbete och ingående arbetsmoment. Med en helhetsförståelse så gör man ett bättre jobb, då kan man bolla tillsammans och ge varandra stöd.

Efter introduktionen tar Lina Hamel ta över som projektledare för vattenreningen på två olika Västlänken-entreprenader.

Följ oss i sociala medier

Mer om Lina

Läs vad Lina själv tycker om branschen och om att börja på Swedish Hydro Solutions.

Fler nyheter

Skriv till oss!

3 + 5 =

Kristineholmsvägen 26 A
441 39 ALINGSÅS
+46 (0)322-12747