Select Page

Göteborg, 2:e juni 2022

Swedish Hydro Solutions och Clean Water Engineering samlar krafter inför internationell expansion

Swedish Hydro Solutions AB (”Swedish Hydro Solutions”) och Clean Water Engineering AB (”CWE”) har idag kommit överens om en integration av bolagen genom att Swedish Hydro Solutions förvärvar CWE.

Samarbetet gör att Swedish Hydro Solutions kan växa vidare och befästa sin position som Sveriges ledande aktör inom framtidens miljövänliga vattenrening baserad på prisbelönta teknologier. Användningen av krabbskal för flockning, samt Biomedia för ytterligare rening av lösta föroreningar gör bolagets lösningar till de mest hållbara i Europa. Ambitionen är att inom några år bli en av Europas främsta aktörer.

– Sedan 2016 har det skett en stor förändring i Sverige med professionell vattenrening på plats vid många av de stora infrastrukturprojekten. Både Swedish Hydro Solutions och CWE har varit viktiga aktörer för att möjliggöra tekniska lösningar för att kunna möta de tuffa miljökrav som nu ställs av myndigheterna. I Norge och Danmark noterar vi nu att samma utveckling sker och vi ser fram emot att kunna få vara med och hjälpa våra kunder även i dessa länder, säger Jakob Sjöberg, grundare och huvudägare i Swedish Hydro Solutions.

– Vi är stolta över de resultaten vi har uppnått med CWE de senaste åren; för våra kunder, för samhället och för miljön. Nu kan vi genom detta sammangående med Swedish Hydro Solutions tillsammans utveckla mera kraft för att ta oss an flera projekt. Samtidigt kan vi få möjligheten att göra våra robusta vattenreningslösningar ännu mera miljövänliga, säger Johan Magnusson, grundare och ägare av CWE.

 

Swedish Hydro Solutions AB
Leo de Meere, VD

 

Både Swedish Hydro Solutions och CWE har varit viktiga aktörer för att möjliggöra tekniska lösningar för att kunna möta de tuffa miljökrav som nu ställs av myndigheterna.

Jakob Sjöberg

Grundare och huvudägare, Swedish Hydro Solutions

Ladda ner pressreleasen

Leo de Meere

VD
Swedish Hydro Solutions

Johan Magnusson

Grundare och VD
Clean Water Engineering

Jakob Sjöberg

Grundare och huvudägare
Swedish Hydro Solutions

Anders Lindqvist

Grundare och ägare
Swedish Hydro Solutions

Fler nyheter

Skriv till oss!

1 + 13 =

Kristineholmsvägen 26 A
441 39 ALINGSÅS
+46 (0)322-12747