Select Page

​MobyDick hjultvättsystem

Swedish Hydro Solutions är svensk återförsäljare för Frutigers hjultvättsystem MobyDick. Vi kan nu erbjuda högkvalitativa system för hjultvätt, fordonstvätt och dammkontroll. Hjultvättar är helt beroende av effektiva vattenreningssystem, och därför är det här steget naturligt för oss.

Att Swedish Hydro Solutions tar över som återförsäljare av varumärket MobyDick är ett naturligt steg i vår strävan efter att erbjuda de bästa lösningarna på marknaden. Vi riktar i första hand in oss på hjultvättsystemen men det går även att beställa andra delar ur sortimentet från oss.

Så funkar det

Ett hjultvättsystem består av två delar; dels av själva tvättutrustningen och dels av reningstekniken som gör att vattnet kan återanvändas. Ju effektivare en tvätt är, desto mer smuts måste renas innan vattnet kan återanvändas. För att allt ska fungera måste både tvätt och rening koordineras och optimeras.

MobyDick-seriens hjultvättar är väl beprövade och anses vara bland de bästa på marknaden.

Viktigt för miljön

Hjultvättar är en viktig komponent i miljöarbetet. De förhindrar att fordon drar med sig damm, smuts och andra föroreningar utanför entreprenaden. Istället spolas de bort och hanteras på ett effektivt och hållbart sätt.

Effektiv vattenrening

Det smutsiga vattnet samlas upp i containrar och sedimenteras där med hjälp av ett flockningsmedel. För att lära käna marknaden och behoven kommer vi till en början att erbjuda precis samma system som tidigare. På sikt är målet att även kunna erbjuda vår egen vattenreningsteknik för tvättvattnet.

Vi är redan igång!

Vi har redan påbörjat vårt åtagande som återförsäljare. Det innebär att du redan idag kan beställa hjultvättar från Swedish Hydro Solutions. Inom kort lanserar vi även en separat webbplats för detta erbjudande. Håll utkik i nyhetsbrevet och i sociala medier!

Hjultvätt med lågt tryck och hög volym.

Lågt tryck, hög volym

Lågt tryck med hög volym är det totalt sett effektivaste sättet att tvätta bort smutsen från fordonen. Ett lågt tryck betyder att vattnets rörelseenergi överförs till ytan som ska rengöras. Ju högre volym, desto bättre effekt.

Det här ställer höga krav på anläggningen.

  • Munstycken måste vara såpass stora att de inte blir igensatta
  • Pumparna måste klara av stora vattenvolymer
  • Vattenvolymen måste även räcka till för att spola av själva reningsanläggningen från stenar, klumpar och jord.
  • Vattnet måste hamna där det ska, och munstyckenas sprutbild ska inte blöta ner fordonens rutor eller backspeglar. (Målet är rena vägar, inte rena bilar)

Vill du veta mer?

Carl-William Kalholm

Försäljningsansvarig

+46 723 05 80 85
carl-william.kalholm@swehydro.com

Produktserier

ConLine KIT Flex

Ett modulärt och flexibelt system, speciellt framtaget för  för bygg- och anläggningsindustrin. Det är tåliga konstruktioner md hög kapacitet som går fort att installera.

ConLine KIT Plus

KIT Plus-sortimentet består av hela 15 olika hjultvättsystem och är anpassat för applikationer där trafikfrekvensen är hög eller där omständigheterna är speciellt krävande.

TailorMade

TailorMade Line består egentligen av tre olika serier; ONE, RS Line och Dragon. Alla system är modulärt uppbyggda och de levereras efter dina önskemål och specifikationer.

Skriv till oss!

3 + 1 =

Kristineholmsvägen 26 A
441 39 ALINGSÅS
+46 (0)322-12747